SIGMA 26 – Rijpingsgist voor roodflora met fruitig aroma
- Koop 2 voor €6,25 per stuk en bespaar 4%
- Koop 5 voor €6,15 per stuk en bespaar 6%
- Snelle levering: Verzending binnen 24 uur op werkdagen
- De beste kwaliteit
- Altijd Kaastastisch!
- 2 dagen
- Klantenservice tussen 09:00 to 18:00
SIGMA 26 – Rijpingsgist voor roodflora kazen
Voor een zachtere, fruitige korst en minder bitterheid
SIGMA 26 is een gevriesdroogde gistcultuur van Torulaspora delbrueckii (voorheen Candida colliculosa), speciaal ontwikkeld voor kazen met een gewassen korst of roodflora, zoals Reblochon, Taleggio of Port Salut. Deze rijpingsgist helpt om bitterheid in de kaas te verminderen en geeft een zacht, fruitig aroma aan de korst.
Brevibacterium linens en Sigma 26
SIGMA 26 bevordert ook de groei van Brevibacterium linens, de bekende korstbacterie die zorgt voor de karakteristieke geur, kleur en rijping van roodflora kazen. Samen vormen ze een perfect team voor een mooie, gelijkmatige korstontwikkeling.
De gist heeft een sterk lipolytisch karakter (vetafbrekend), wat bijdraagt aan een romigere textuur en vollere smaak. De cultuur geeft een lichte crèmekleurige waas op de kaas tijdens het rijpen.
Gebruikstips
Gebruik SIGMA 26 samen met onze Brevibacterium linens cultuur voor een krachtige, evenwichtige ontwikkeling van smaak en korst.
Je kunt de cultuur:
-
Direct toevoegen aan de melk
-
Oplossen in pekel of water en op de kaas sprayen of wrijven
Verpakking & dosering
-
Eén buisje is geschikt voor 500 liter melk
-
Verpakt in een doorzichtig en her-sluitbaar buisje
-
Houdbaarheid: 2 jaar bij -18 °C vanaf de productiedatum
SIGMA 26 is dé keuze voor wie een mooi afgeronde, mild-fruitige roodflora-kaas wil maken – zonder ongewenste bitterheid en mét karaktervolle korst.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review