Pekelbad 12,5 liter met pekelweger
- Snelle levering: Verzending binnen 24 uur op werkdagen
- De beste kwaliteit
- Altijd Kaastastisch!
- 2 dagen
- Klantenservice tussen 09:00 to 18:00
Complete pekelbad set voor optimale kaaskwaliteit
De set bevat alles wat je nodig hebt om thuis professioneel kaas te pekelen. De stevige pekelbak, Baumé-pekelweger en calciumchloride zorgen samen voor een perfecte zoutbalans, een stevige korst en een optimale rijping van je kaas. Zo geniet je van een constante kwaliteit bij elke kaas, ongeacht welke kaas je hebt gemaakt.
Eenvoudige werkwijze voor betrouwbaar pekelen
Vul de pekelbak met 8 tot maximaal 10 liter water en los ongeveer 20% zout op. Voeg 10 milliliter calciumchloride per liter toe en meet de zoutsterkte met de Baumé-pekelweger (ideaal is 18–20 Baumé). Leg de kaas in het pekelbad en reken op ongeveer een uur per 100 gram kaas. Keer de kaas halverwege voor een gelijkmatige opname van zout. Deze methode maakt het kaas pekelen eenvoudig en betrouwbaar, zelfs voor beginners.
Tips voor bewaren en hergebruik van je pekel
Zet het pekelbad koel en donker weg, bijvoorbeeld in een kelder of kaasgrot. Zeef de pekel na gebruik en vul indien nodig zout bij om de sterkte op peil te houden. Zo kun je je pekel meerdere keren gebruiken.
Perfect resultaat bij iedere kaassoort
Met deze complete pekelbad set bereik je een professionele kwaliteit voor alle soorten kazen, van zachte kazen tot harde Goudse. De combinatie van de pekelbak, Baumé-pekelweger en calciumchloride zorgt voor een stevige korst, optimale smaak en langere houdbaarheid van je kaas.
Bestel vandaag en maak perfecte kaas
Wacht niet langer en haal alles in huis voor professioneel kaas pekelen. Met deze complete pekelbad set met pekelbak, Baumé-pekelweger en calciumchloride maak je eenvoudig kazen met een perfecte korst, optimale smaak en langere houdbaarheid. Bestel nu en ervaar zelf hoe eenvoudig en betrouwbaar thuis kaasmaken kan zijn!
Hoe onderhoud ik mijn pekelbad?
Met de pekelweger kan je altijd het zoutpercentage controleren. Deze laat je drijven in je pekelbad en leest de zoutdichtheid in het water af van de meetstaaf. Als deze onder de 18 komt, voeg je zout toe aan je pekelbad. Tijdens het pekelen kunnen er losse deeltjes vrijkomen van je kaas. Als deze zichtbaar worden in je pekelbad, wordt het tijd om deze te filteren. Je kan een zeef op een grote maatbeker zetten met een kaasdoek erin en het water overgieten zodat je pekel weer vrij is van losse deeltjes.
Instructievideo:
Dit pekelbad en Baumé pekelweger gebruiken we ook in onze video; Zelf kaas maken in de keuken:
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review