TaalRademaker

Kaaspers klein model

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (7)

€65,00

Incl. btw
Deze kleine houten kaaspers is speciaal gemaakt voor kaasvormen tot 16 cm in diameter. Deze pers wordt geleverd als bouwpakket en is een must-have voor kaas enthousiastelingen die beginnen of gek zijn op en met de kleinere kaasvormen.

Product informatie

Nagenoeg alle kaasvormen tot en met 1 kg passen onder de kaaspers van Rademaker.

Het bouwen van je eigen pers is tijdrovend, kan hygiënisch niet verantwoord zijn en je moet er handig voor zijn.

Daarom bieden wij op maat gemaakte kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Onze kaas persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor jij probleemloos kaas kan maken.

Deze kaaspers is speciaal gemaakt voor het maken van kleine kazen tot 16cm doorsnee.

Eigenschappen Kleine Houten Kaaspers

 • Handig en compact ontwerp
 • Geschikt voor vaten tot 16 cm in diameter.
 • Inclusief handige bouwtekening voor montage.
 • Past in gootsteen of lekbak
 • Enigste nadeel: Kan kantelen bij hogere gewichten

Hoe werkt deze kleine houten kaaspers?

Met onze kleine houten kaaspers heb je de oplossing in handen. Monteer de pers eenvoudig met behulp van de meegeleverde bouwtekening.

Ik help je graag bij het juist gebruiken van deze kaaspers. Lees de stap-voor-stap uitleg en maak probleemloos gebruik van deze kaaspers.

 • Stap 1:
  Zet de kaaspers op een stabiele ondergrond en op een plek waar deze langere tijd tijdens het persen kan staan.
 • Stap 2:
  Begin met het vullen van een maatbeker of kleine emmer met het benodigde persgewicht, wees creatief met gewichten zoals een fitness gewicht kan je ook prima gebruiken. Vaak begin ik altijd met 30 minuten op half pers gewicht (1x het gewicht van de gemaakte kaas dus voor 1kg kaas gebruik je 1 kg gewicht)
 • Stap 3:
  Vervolg het persen 1 vol pers gewicht (2x het gewicht van de gemaakte kaas dus voor 1kg gebruik je 2kg gewicht) en pers je vervolgens 3,5 tot 4 uur lang.
 • Stap 4:
  Haal de kaasvorm onder de pers vandaan en maak de kaaspers schoon. Afspoelen met lauw water is prima, een beetje afwaszeep gaat ook goed. Gebruik geen bijtende reinigingsmiddelen.
 • Stap 5:
  Zet de kaaspers op een schone plek weg, het liefst afgedekt en vrij van stof.

Let op:

 •  Volg altijd de aanbevolen persduur voor de kaas die jij maakt. 
 •  De pers word zonder de afgebeelde kaasvorm wordt geleverd.

Ga aan de slag met jouw kaasbereiding en maak gebruik van de meegeleverde bouwtekening om deze pers in een handomdraai te monteren. Maak de kunst van het kaasmaken eigen met onze kleine houten kaaspers voor vaten tot 16cm.

Waarom Hobbykaas?

 • Ik, Danny, ben toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid.
 • Deze kaaspers is ontworpen voor betrouwbaarheid en gebruiksgemak.
 • 100% tevredenheidsgarantie.

Kies voor ambachtelijke kaasbereiding met onze hoogwaardige kaaspers.

Kaaspers kopen bij Hobbykaas

Bij HobbyKaas.nl begrijpen we de passie voor ambachtelijke kaasbereiding. Daarom bieden we hoogwaardige kaaspersen aan die met zorg zijn ontworpen en vervaardigd. Met onze kaaspersen kun je moeiteloos zelfgemaakte kaas van topkwaliteit produceren. Ontdek de voordelen van onze kaaspersen en beleef plezier kaas uit eigen keuken.

Wil jij kaas leren maken? Lees dan ons blog. Deze staat vol met tips, tricks en interessante how-to's over het zelf maken van kaas in eigen keuken.

Veelgestelde vragen FAQ:

Hoelang moet je een kaas persen?

De benodigde persduur kan variëren afhankelijk van het type kaas dat je maakt en de kaasvorm die je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kaas gedurende enkele uren tot zelfs een hele nacht te persen. Het is belangrijk om de persinstructies te volgen die bij je kaasrecept aanbevolen worden.

Hoe werkt kaaspers?

Een kaaspers, zoals degene die we aanbieden, werkt door constante druk uit te oefenen op de kaasvorm. Nadat de kaasmassa ofwel wrongel in de vorm is geplaatst, wordt er gewicht of druk uitgeoefend op de pers. Dit helpt om overtollig vocht uit de kaas te verwijderen en de gewenste vorm en consistentie te creëren. Onze kaaspersen zijn speciaal ontworpen om dit proces efficiënt en effectief te maken, en ze worden geleverd met gedetailleerde instructies voor gebruik.

Nadeel van een eigen kaas pers maken?

Hoewel het maken van je eigen kaaspers zeker mogelijk is, kan het enkele uitdagingen met zich meebrengen. Een nadeel van het zelf maken van een kaaspers is dat je over de juiste materialen en gereedschappen moet beschikken om een effectieve pers te creëren. Bovendien kan het bouwen van je eigen pers tijdrovend zijn en vereist het enige technische vaardigheden. Dit merk je vooral bij het persen met zwaardere gewichten, de persen trekken altijd richting het gewicht en daarom is het vooral belangrijk dat je een ontwerp gebruikt dat meebuigt en tijdens het persen de persbalk niet vast komt te zitten tegen de stabilisatie balk.

Daarom bieden wij kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Deze persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor je kunt genieten van probleemloos kaasmaken.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

5 stars based on 1 reviews
Schrijf je eigen review


5 from 5
Deze pers doet zoals geadverteerd! Het is een kleine handige pers die goed en stevig in een lekbakje blijft staan. Mijn 0,5 kg kaasvorm past er perfect onder. Ik had over het feit heen gelezen dat het een bouwpakket is maar met de makkelijke handleiding stond de pers binnen 10 minuten. De pers is makkelijk plat op te ruimen, hierdoor wordt geen sta in de weg.
J. Stoevelaar
Geplaatst op 20 Oktober 2023 at 20:28
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »