TaalHobby Kaas

Kaaspers | Maat M | Hobbykaas

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (19)

€77,45

Incl. btw
De perfecte kaaspers voor thuis. Voor kaasvormen tot 20 bij 20 centimeter en is ontzettend mooi afgewerkt. De pers kan een hoge persdruk aan en is een Nederlandse product.

Product informatie

Het bouwen van je eigen pers tijdrovend zijn, kan hygiënisch niet verantwoord zijn en je moet er handig voor zijn.

Daarom bieden wij kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Onze kaas persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor jij probleemloos kaas kan maken.

De beste keuze voor het zelf maken van kaas.

De pers is een eigen ontwikkeling vanuit hobby kaas en geproduceerd door professionals. De pers is geschikt voor nagenoeg alle kaasvormen tot 2kg die er op de markt zijn. De kaaspers is prachtig afgewerkt en heeft 2 unieke wei afdrijf geulen. Deze pers is het resultaat van jaren lange ervaring in het thuis kaasmaken en de fouten in de standaard ontwerpen. Zo zit de hefboom niet vast en is de stabilisatie stang beweegbaar zodat je altijd de stamper recht boven de kaas kan zetten zonder dat deze klemt.

Eigenschappen van de Kaaspers

 • Robuust en Praktisch Ontwerp
 • Buitenafmetingen: 68 cm x 51.5 cm (breedte x hoogte).
 • Binnen afmetingen: 20 cm x 20 cm (breedte x hoogte).
 • Materiaal: Hoogwaardig vurenhout.
 • Wei afdrijving op de bodemplaat
 • Gemaakt om met gemak 10 kg te kunnen persen
 • Meebewegend ontwerp op de gewicht zijde.
 • Inclusief ophang haak, hang hier je persgewicht aan.
 • Hoog aftelbaar. Als je met een emmer wil persen, dan zet je de pers balk hoog op de stamper om meer ruimte te creëren op het hang gedeelte.

* Exclusief afgebeelde kaasvorm en kaas.

Hoe werkt deze kaaspers?

Ik help je graag bij het juist gebruiken van deze kaaspers. Lees de stap-voor-stap uitleg en maak probleemloos gebruik van deze kaaspers.

 • Stap 1: Zet de kaaspers op een stabiele ondergrond en op een plek waar deze langere tijd tijdens het persen kan staan. ( plaats eventueel een doekje of de coatingspons onder de linkerkant van de pers en het perswei afdrijving vlak boven de gootsteen)
 • Stap 2: Begin met het vullen van een maatbeker of kleine emmer met het benodigde persgewicht. Wees creaftief! De pers wordt geleverd met haak waar je van alles aan kan hangen. Vaak begin ik altijd met 30 minuten op half pers gewicht(1x het gewicht van de gemaakte kaas) 
 • Stap 3: Vervolg het persen 1 vol pers gewicht(2x het gewicht van de gemaakte kaas)
 • Stap 4: Haal de kaasvorm onder de pers vandaan en maak de kaaspers schoon.
 • Stap 5: Zet de kaaspers op een schone plek weg, het liefst afgedekt en vrij van stof.

Let op: Volg altijd de aanbevolen persduur voor het kaasrecept die jij maakt. 

Met onze kaaspers is kaasmaken een eenvoudig proces. De hefboom met een factor 3 maakt gebruik van reguliere persgewichten mogelijk. De hoogte verstelbare stamper stelt je in staat om tot een hoogte van 20 cm te persen.

Onze pers is voorzien van een unieke bodemplaat die morsen voorkomt, en het ontwerp zorgt ervoor dat wei afgevoerd wordt richting de gootsteen, waardoor je aanrecht droog blijft.

Waarom Hobbykaas?

 • Ik, Danny, ben toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid.
 • Deze kaaspers is ontworpen voor betrouwbaarheid en gebruiksgemak.
 • 100% tevredenheidsgarantie.

Kies voor ambachtelijke kaasbereiding met onze hoogwaardige kaaspers.

Kaaspers kopen bij Hobby kaas

Bij HobbyKaas.nl begrijpen we de passie voor ambachtelijke kaasbereiding. Daarom bieden we hoogwaardige kaaspersen aan die met zorg zijn ontworpen en vervaardigd. Met onze kaaspersen kun je moeiteloos zelfgemaakte kaas van topkwaliteit produceren. Ontdek de voordelen van onze kaaspersen en beleef plezier kaas uit eigen keuken.

Veelgestelde vragen FAQ:

Hoelang moet je een kaas persen?

De benodigde persduur kan variëren afhankelijk van het type kaas dat je maakt en de kaasvorm die je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kaas gedurende enkele uren tot zelfs een hele nacht te persen. Het is belangrijk om de persinstructies van het kaasrecept te volgen die bij je kaaspers worden geleverd en om regelmatig te controleren of de gewenste consistentie is bereikt. Ook kun je onze blog raadplegen.

Hoe werkt kaaspers?

Een kaaspers, zoals degene die we aanbieden, werkt door constante druk uit te oefenen op de kaasvorm. Nadat de kaasmassa in de vorm is geplaatst, wordt er gewicht of druk uitgeoefend op de pers. Dit helpt om overtollig vocht uit de kaas te verwijderen en de gewenste vorm en consistentie te creëren. Onze kaaspersen zijn speciaal ontworpen om dit proces efficiënt en effectief te maken, en ze worden geleverd met gedetailleerde instructies voor gebruik.

Nadeel van een eigen kaas pers maken?

Hoewel het maken van je eigen kaaspers zeker mogelijk is, kan het enkele uitdagingen met zich meebrengen. Een nadeel van het zelf maken van een kaaspers is dat je over de juiste materialen en gereedschappen moet beschikken om een effectieve pers te creëren. Bovendien kan het bouwen van je eigen pers tijdrovend zijn en vereist het enige technische vaardigheden.

Daarom bieden wij kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Deze persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor je kunt genieten van probleemloos kaasmaken.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »