TaalHobby Kaas

Grote kaaspers van Hobby Kaas

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (1)

€139,50

Incl. btw
Als gepassioneerde kaasmaker verdien je de beste gereedschappen. Onze grote kaaspers, speciaal ontworpen voor Hobby Kaas, is jouw bondgenoot voor het creëren van heerlijke zelfgemaakte kaas.

Product informatie

Het bouwen van je eigen pers tijdrovend zijn, kan hygiënisch niet verantwoord zijn en je moet er handig voor zijn.

Daarom bieden wij kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Onze kaas persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor jij probleemloos kaas kan maken.

Eigenschappen Grote Kaaspers

 • Robuust en Praktisch Ontwerp
 • Buitenafmetingen: 68 cm x 51.5 cm (breedte x hoogte).
 • Binnenafmetingen: 35 cm x 32 cm (breedte x hoogte).
 • Materiaal: Hoogwaardig vurenhout.
 • Wei afdrijving op de bodemplaat
 • Gemaakt om met gemak 10 kg te kunnen persen
 • Meebewegend ontwerp op de gewichtzijde.

Hoe werkt deze grote kaaspers?

Ik help je graag bij het juist gebruiken van deze kaaspers. Lees de stap-voor-stap uitleg en maak probleemloos gebruik van deze kaaspers.

 • Stap 1: Zet de kaaspers op een stabiele ondergrond en op een plek waar deze langere tijd tijdens het persen kan staan. ( plaats eventueel een doekje of de coatingspons onder de linkerkant van de pers en het perswei afdrijving vlak boven de gootsteen)
 • Stap 2: Begin met het vullen van een maatbeker of kleine emmer met het benodigde persgewicht. Wees creaftief! De pers wordt geleverd met haak waar je van alles aan kan hangen. Vaak begin ik altijd met 30 minuten op half pers gewicht(1x het gewicht van de gemaakte kaas) 
 • Stap 3: Vervolg het persen 1 vol pers gewicht(2x het gewicht van de gemaakte kaas)
 • Stap 4: Haal de kaasvorm onder de pers vandaan en maak de kaaspers schoon.
 • Stap 5: Zet de kaaspers op een schone plek weg, het liefst afgedekt en vrij van stof.

Let op: Volg altijd de aanbevolen persduur voor het kaasrecept die jij maakt. 

Met onze grote kaaspers is kaasmaken een eenvoudig proces. De hefboom met een factor 3 maakt gebruik van reguliere persgewichten mogelijk. De hoogteverstelbare stamper stelt je in staat om tot een hoogte van 32 cm te persen.

Onze pers is voorzien van een unieke bodemplaat die morsen voorkomt, en het ontwerp zorgt ervoor dat wei afgevoerd wordt richting de gootsteen, waardoor je aanrecht droog blijft.

Waarom Hobby kaas?

 • Ik, Danny, ben toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid.
 • Deze kaaspers is ontworpen voor betrouwbaarheid en gebruiksgemak.
 • 100% tevredenheidsgarantie.

Kies voor ambachtelijke kaasbereiding met onze hoogwaardige kaaspers.

Kaaspers kopen bij Hobby kaas

Bij HobbyKaas.nl begrijpen we de passie voor ambachtelijke kaasbereiding. Daarom bieden we hoogwaardige kaaspersen aan die met zorg zijn ontworpen en vervaardigd. Met onze kaaspersen kun je moeiteloos zelfgemaakte kaas van topkwaliteit produceren. Ontdek de voordelen van onze kaaspersen en beleef plezier kaas uit eigen keuken.

Veelgestelde vragen FAQ:

Hoelang moet je een kaas persen?

De benodigde persduur kan variëren afhankelijk van het type kaas dat je maakt en de kaasvorm die je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kaas gedurende enkele uren tot zelfs een hele nacht te persen. Het is belangrijk om de persinstructies van het kaasrecept te volgen die bij je kaaspers worden geleverd en om regelmatig te controleren of de gewenste consistentie is bereikt.

Hoe werkt kaaspers?

Een kaaspers, zoals degene die we aanbieden, werkt door constante druk uit te oefenen op de kaasvorm. Nadat de kaasmassa in de vorm is geplaatst, wordt er gewicht of druk uitgeoefend op de pers. Dit helpt om overtollig vocht uit de kaas te verwijderen en de gewenste vorm en consistentie te creëren. Onze kaaspersen zijn speciaal ontworpen om dit proces efficiënt en effectief te maken, en ze worden geleverd met gedetailleerde instructies voor gebruik.

Nadeel van een eigen kaas pers maken?

Hoewel het maken van je eigen kaaspers zeker mogelijk is, kan het enkele uitdagingen met zich meebrengen. Een nadeel van het zelf maken van een kaaspers is dat je over de juiste materialen en gereedschappen moet beschikken om een effectieve pers te creëren. Bovendien kan het bouwen van je eigen pers tijdrovend zijn en vereist het enige technische vaardigheden.

Daarom bieden wij kant-en-klare kaaspersen aan die speciaal zijn ontworpen voor kaasliefhebbers. Deze persen zijn gemakkelijk te gebruiken en besparen je tijd en moeite, waardoor je kunt genieten van probleemloos kaasmaken.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »