Taal



Hobby Kaas

Complete startkit kaasmaken inclusief zuursel en pekelbad

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (6)

€56,50

Incl. btw
Complete startkit probeer set zelf kaasmaken inclusief zuursel en pekelbad. Maak je eigen kaas thuis. Alle basis benodigdheden om te starten met kaasmaken.

Product informatie

Nieuwsgierig naar zelf kaasmaken? Dit is de meest complete kaasmaak probeer set op de markt inclusief pekelbad.

 

Maak je lekkerste kaas in je eigen keuken, krijg gevoel voor het proces en verbeter je improvisatie skills.

 

Ben je klaar om een sterke complete stap te maken om zelf kaas te maken? Met een kleine investering heb je alle noodzakelijke zaken in huis om zelf kaas te maken. Met de uitgebreide probeer set met pekelbad kan je alle proces stappen nemen inclusief het rijpen van kaas. Wil je eens het kaasmaken proberen en alle noodzakelijke zaken in huis hebben? Dan is dit je startkit in het kaasmaken.

 

  • Kaasvorm cilinder met volger ( deksel ) tot 600 gram. Deze kit bevat de cilindervorm vorm voor starters. Je kan tot 600 gram wrongel in de vorm persen tot je eerste kaas. Ook is de vorm zeer geschikt om te beginnen met zachte en schimmelkaas. De vorm is sterk en robuust en kan makkelijk te reinigen ook in de vaatwasser. 
  • Kaasdoek / Neteldoek 35 x 35 cm. Met de beste kaasdoeken creëer je een water doorlatende laag tussen de vorm en de kaas waardoor de wei makkelijk uit je wrongel geperst word en je zo het beste resultaat haalt uit je kaasvorm en je wrongel.
  • Microbieelstremsel 30 ML. Met stremsel laat je de melk stremmen om naar een wrongel plak gaan. Microbieelstremsel wordt gekweekt in een lab en is zeer potent. Alleen de beste producten zijn geschikt om je kaas te maken. De verpakking is inclusief een druppelaar, door de opening van de druppelaar als je even stevig drukt kan je ook makkelijk de doseer spuit door de opening drukken.
  • Doseerspuit 1 ML. Normaal doseer je 5 druppels per per liter melk. 1 druppel is 0,02 ml dus per liter 0,1 ml. vanaf 5 liter melk is een doseerspuit ontzettend veel gebruik vriendelijker dan druppelen.
  • Calciumchloride 30 ML. Met calciumchloride verbeter je stremming van je dagverse supermarkt melk. Doordat door pasteurisatie de caseïne eiwitten al een beetje zijn aangetast vul je die aan met vrije eiwitten uit calciumchloride.
  • Hobby kaas coating spons. De coating spons is speciaal ontwikkeld voor kleinere kaas, de spons is vrij hard en zuigt weinig product op. Door de hardere vorm coat je de kaas al snel als een expert.
  • Kaascoating schimmelwerend goudse geel 0,25 KG. De premium coating met anti schimmel werking is de beste wat verkrijgbaar is in zijn soort. Ook verkrijgbaar in rose. Geef dit aan bij de opmerkingen in het winkelmandje en je krijgt de rose versie. Rijp je kaas als een expert met onze coating. Houd de smaak optimaal en voorkom een groot vochtuitdrijvend effect. 
  • Droognet. Het droognetje gebruik je ook om onder je kaasvorm te zetten tijdens het persen zodat er  ook wei uit de bodem van je vorm vrij kan uitlopen. tijdens het rijpen leg je je kaas op het netjes zodat onder je kaas ook voldoende luchtcirculatie ontstaat en de vocht nog kan uitdrijven die overtollig is in je eigen gemaakte kaas.
  • Pekelbad bak. Een simpele bak met een inhoud van maximaal 12,5 liter. Vul de bak met 10 liter water en voeg 2 kg zout toe en 100 ml calciumchloride. Breng je kaas optimaal op smaak door per 100 gram 1 uur te pekelen. Het zout zorgt ook voor de conservatie van je kaas. Met calciumchloride zorg je voor een sterke korst en conservering van je pekelbad.
  • Pekel weger / Baumé meter. Hou de zoutdichtheid van je pekelbad in optimale conditie, telkens als je een kaas pekelt onttrekt dit zou aan je pekelbad. Hou de conditie van je pekelbad uitstekend door een Baumé waarde tussen de 18 en de 20 met deze drijvende pekelweger.
  • Staafthermometer. Een simpele maar zeer nauwkeurige staafthermometer om al je kaasmaak stappen te controleren. Zit er nooit naast met de meest nauwkeurig geijkte meet apperatuur.
  • 100 ML Calciumchloride voor je pekelbad. Calciumchloride in je eerste pekelbad is essentieel voor je kaas. Het verbeterd de sluiting en de hardheid van de korstvorming. Zonder calciumchloride in je pekelbad wordt de calciumchloride onttrokken aan je kaas. 
  • Zuursel poeder, Dickmilch. Het basis zuursel om je eigenkaas te maken in poedervorm. Zet vers zuursel met de dickmilch bioferment of voeg de inhoud rechtstreeks toe aan je kaasmelk.
  • Recept om je eigen goudse kaas te maken in eigen keuken. Natuurlijk leveren wij een basis recept om mee aan de slag te gaan! Maak je beste kaas zelf met een simpel recept of spiek in onze blog en kijk mee naar de stappen.

Dit setje is gebaseerd op dagverse melk uit de supermarkt. Ga je aan de slag met rauwe melk geef dit dan aan in het winkel mandje. Dan ontvang je salpeter in plaats van calciumchloride. Heeft je voorkeur lebstremsel boven microbieel stremsel geef dit ook aan. dan ontvang je deze in plaats van de microbiële. 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »