TaalRademaker

Zuursel kaas | Dickmilch Bioferment

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (55)
Koop 2 voor €3,25 per stuk en bespaar 7% Koop 10 voor €3,00 per stuk en bespaar 14%

€3,50

Incl. btw
Met deze hoogwaardige basis voor zuursel kun je moeiteloos kaas, yoghurt en kwark maken. Eenvoudig in gebruik en geschikt voor diverse zuivelproducten. Handig verpakt in een zakje van 5 gram. Bewaar in de vriezer voor langdurige versheid.

Product informatie

Geconcentreerd zuursel voor voedingsmiddelen

Ons geconcentreerde zuursel(Dickmilch) in een handig zakje is de ideale keuze voor alle zuivelproducten. Of je nu kaas, yoghurt of kwark wilt maken, dit product vormt de perfecte basis voor een geslaagd resultaat.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van dit zuursel is eenvoudig en efficiënt. Voeg eenvoudig het zakje toe aan een liter melk die zich bevindt tussen de 20 en 22 graden Celsius. Laat het mengsel 24 uur rusten en je zuivelproduct is klaar. Voor degenen die precisie nastreven, kan een pH-meter worden gebruikt om de juiste zuurgraad te meten. Zodra de pH tussen 5 en 4 ligt, heb je het perfecte zuursel voor het maken van kaas. De dosering is dan slechts 1% zuursel ten opzichte van de totale hoeveelheid melk. Het overgebleven zuursel kan worden geportioneerd en ingevroren, en zelfs worden gebruikt om heerlijke yoghurt te maken. Drink yoghurt laat je 4 uur langer verzuren dan de zuursel voor kaas en wil je dikkere yoghurt moet je de dickmilch tussen de 8 en 12 uur fermenteren bij 40 graden.

Top resultaten voor kaasbereiding

Als je dit product gebruikt om kaaszuursel te maken, geef dan de voorkeur aan lang houdbare magere melk uit de supermarkt. Deze melk is gesteriliseerd, waardoor de kans op de groei van andere melkzuurbacteriën minimaal is. Je kunt echter ook andere soorten melk gebruiken, mits je deze eerst pasteuriseert.

Dickmilch Bioferment

Met ons Dickmilch bioferment maak je altijd de juiste keuze. Je kunt de inhoud van het zakje direct aan de melk toevoegen om deze te verzuren, of je kunt zoals eerder vermeld een basiszuursel creëren. Naast het basiszuursel kun je altijd nog een tweede aroma zuursel toevoegen om verschillende smaken aan je kaas te geven.

Dit product wordt geleverd in de vorm van een gedroogd vriesproduct in poedervorm, met een inhoud van 5 gram. Het dient te worden bewaard in de vriezer. Tijdens het transport kan de inhoud ontdooien, maar dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van het product.

Waarom Hobbykaas?

  • Ik, Danny, ben toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid.
  • Deze dickmilch is ontworpen voor betrouwbaarheid en gebruiksgemak.
  • 100% tevredenheidsgarantie.

Dickmilch kopen

Je kunt deze hoogwaardige dickmilch gemakkelijk kopen via onze website. Dit geconcentreerde zuursel zit in een zakje en is een allround basis zuursel product om al je zuivel producten te verzuren.

Wil je een kaaskunstenaar worden? Ontdek de kennis van Hobbykaas.nl en ontdek onze collectie kaasmaak setjes. Kies de set die het beste past bij je expertise en streef naar de meest verfijnde en verrukkelijke kaascreaties. Een onvergetelijk culinair avontuur wacht op je.

Wil jij kaas leren maken? Lees dan ons blog. Deze staat vol met tips, tricks en interessante how-to's over het zelf maken van kaas in eigen keuken.

Veelgestelde Vragen (FAQ's):

Wat is zuursel in kaas?

Met zuursel in kaas verzuur je in de eerste instantie de melk waarmee je kaas maakt zodat het mogelijk is deze te laten stremmen. In latere rijpingstadia van de kaas helpt het zuursel met het de-naturen van de caseïne eiwitten waardoor de specifieke smaak van je zuursel de boventoon in de smaak van je kaas geeft.

Wat is kaasferment?

Kaasferment is niets meer dan een geconcentreerde hoeveelheid gevriesdroogde melkzuurbacterie. Ferment staat voor een organische “levende” stof die actief wordt tijdens een fermentatieproces. Vaak wordt een bacterie aangeduid als ferment. In het geval van kaasferment wordt er gesproken van een specifieke melkzuurbacterie. Deze melkzuurbacterie leeft op de melksuikers (lactose) en gebruikt de energie om zich te vermeerderen in de melk. 

Wat is fermentatie?

Een fermentatieproces is niets meer de afbraak van een organische of biologische stof door bacteriën, schimmels of gisten tot een gewenst eindproduct.

Hoe maak je zuursel?

Bij voorkeur neem je een lang houdbare magere melk. Bij zuursel is de melksuiker (lactose) het enige bestanddeel dat je nodig hebt voor zuursel. Bij houdbare melk van de tap of de versafdeling van de supermarkt is de melk niet gesteriliseerd en is de kans groot dat je ook andere bacteriën met het zuursel kweekt (fermenteert). Je maakt zuursel door een ferment in gevriesdroogde vorm toe te voegen aan 1 liter melk. De dosering is over het algemeen 1 zakje. Deze laat je op kamertemperatuur 24 uur staan en je zuursel is klaar. Let wel op dat je geen DVS cultuur hebt. Dit is enkel geschikt om rechtstreeks aan je kaasmelk toe te voegen.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »