TaalPekelweger | Baumé zout dichtheid meter

Beschikbaarheid:
Op voorraad (61)

€10,95

Incl. btw
Pekelweger met een Baumé schaal van 0 tot 25, voor het maken van het perfecte pekelbad.

Product informatie

De Baumé pekelweger.

 

Wat is een Baumé pekelweger?

Dit is een glazen cilinder die bol uitloopt aan de onderkant. Je ziet er een maatstreep op staan en in de verdikking zie je vaak korrels zitten. Het oogt als een dobber en dat is het in een zekere mate ook.

 

Wat doet de Baumé Pekelweger?

Een pekelweger is een zout dichtheid meter in water, dit houd in dat het de percentage opgelost zout in het water meet. Als er geen zout zit toegevoegd in het water zal de pekelweger naar de bodem zakken tot de niveau meter 0 aangeeft. Hoe meer zout je toevoegt hoe groter de dichtheid van het zout water wordt en is af te lezen aan de Baumé pekelweger.

 

Kaas maken en de Baumé pekelweger.

Een pekelbad is een essentieel onderdeel van het kaasmaak proces. De zout water dichtheid moet tussen de 18 en 20% zijn. Dit is af te lezen aan de schaalverdeling op de Baumé pekelweger.

 

Waarom heb je een Baumé pekelweger nodig tijdens het kaasmaken?

Tijdens het pekelen onttrekt de kaas zout aan de pekel en wordt de zout dichtheid in het water minder, hoeveel de dichtheid van het zout water minder wordt meet je met de pekelweger zodat je voldoende maar niet te veel zout kan toevoegen om de optimale zout water dichtheid kan bereiken en er nooit naast zit met de pekeltijden van je kaas.

 

Voor een professioneel en nauwkeurig pekelbad

  • Meet van o tot 25 Baumé
  • Gemaakt van glas dus makkelijk schoon te houden
  • Duidelijk afleesbaar
  • Wordt geleverd in beschermhoes

 

Wil jij kaas leren maken? Lees dan ons blog. Deze staat vol met tips, tricks en interessante how-to's over het zelf maken van kaas in eigen keuken.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »