TaalEigen merk

Penicillium Roqueforti

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (8)

€7,95

Incl. btw
Maak zelf de lekkerste blauwe schimmelkaas zoals: Roquefort, Danish Blue (Danablu), Stilton, Gorgonzola, Bleu de Gex en Bleu d'Auvergne. Varieer eindeloos en maak de meest opties aantrekkelijk kaas.

Product informatie

Gisten en Schimmels | Penicillium roqueforti

Ontdek de kunst van het speciaal kaas maken met onze penicillium roqueforti, de ultieme blauwe kaasschimmel die de kenmerkende smaak en textuur toevoegt aan kazen zoals Roquefort, Danish Blue, Stilton en Gorgonzola. Deze hoogwaardige schimmelstartercultuur, geschikt voor ongeveer 100 liter melk en stelt je in staat om meesterwerken van blauwe ader kazen te creëren.

 

Hoe maak je blauwschimmelkaas?

Er zijn verschillende manieren om blauw schimmelkaas te maken. Het makkelijkste is om het recept voor Gouda kaas te volgen in een cilinder vorm. Je perst de kaas niet of nauwelijks om een luchtige structuur te behouden, dankzij de vele drainage gaten in de vorm loopt het overtollige vocht uit de kaas makkelijk weg. Na een week uitlekken in de kaasvorm injecteer je de kaas met bijvoorbeeld een breinaald. 

 

Tip:

Gebruik een goede zuurselcultuur met een pittige smaak om de blauwschimmelkaas goed tot zijn recht te laten komen. Een aanrader is: CHR Hansen LB-12

 

Hoe gebruik je penicillium roqueforti?

Je neemt een beetje steriele melk en lost vervolgens een klein mespuntje op in de melk. Je roert de schimmelcultuur goed door en laat deze 20 minuten staan. Dan neem je bijvoorbeeld een breinaald die je vervolgens door de melk haalt, steek dan de naald diep in de kaas en herhaal dit proces tot je de gewenste hoeveelheid aan gaten hebt. 

 

Kenmerken van Penicillium roqueforti

  • Kaasvariaties: Penicillium roqueforti is specifiek ontwikkeld voor de productie van blauwe ader kazen, die worden gekenmerkt door hun unieke smaakprofielen en schimmeladeren.
  • Kleurvariaties: Deze schimmelcultuur creëert prachtige vlekken en schimmeladeren in de kaas, variërend in kleur van verschillende tinten blauw tot groen.
  • Toepassingsflexibiliteit: Geschikt voor verschillende methoden van toepassing, of het nu gaat om injectie vóór de vorming van de wrongel of vermenging met de wrongel na de vorming.

Rijpingsproces

  • Temperatuurgecontroleerd: Blauwe kazen worden doorgaans gerijpt in een temperatuur gecontroleerde omgeving, zoals een grot, om de optimale omstandigheden voor smaakontwikkeling te waarborgen. Zorg ervoor dat de kaas niet warmer wordt dan 15 graden, anders is de kans groot op andere schimmel infecties.
  • Unieke smaak: De karakteristieke scherpe en zoute smaak van blauwe kazen wordt versterkt door de bijdrage van Penicillium roqueforti.
  • Gaten prikken voor perfectie: Je geprikte gaten zijn essentieel voor een goede rijping, de schimmelcultuur is lucht nodig om te groeien en daarom is het van belang dat je een brede naald gebruikt.

Veiligheid en Kwaliteit

  • Producthoeveelheid: Deze cultuur is voldoende voor ongeveer 100 liter melk, waardoor het geschikt is voor zowel kleinschalige als grotere kaasproducties.
  • Mycotoxinen: Hoewel sommige stammen mycotoxinen kunnen produceren, is de algemene instabiliteit in kaas geen gezondheidsrisico voor consumenten.

Combineer met:

Combineer deze kaasstartcultuur met onze allround propioni bacterie voor een mesofiele verzurende kaasstartercultuur. Voor een perfect gebalanceerde smaak en textuur wordt het vaak gecombineerd met penicillium candidum, wat resulteert in een verfijnde smaak van aroma's en karakter in je blauwe ader kazen.

Voeg vakmanschap toe aan je kaascreaties met penicillium roqueforti. Creëer met trots blauwe schimmelkazen die niet alleen de ogen strelen met hun kleuren, maar ook de smaakpapillen verwennen met hun rijke en karaktervolle smaken.

Waarom Hobbykaas?

Bij Hobbykaas, sta ik Danny, voor kwaliteit en klanttevredenheid. Over deze Penicillium Roqueforti geef ik 100% tevredenheidsgarantie en bied je de zekerheid dat je kunt genieten van hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice.

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »