Ontdek de kunst van het speciaal kaas maken met onze penicillium roqueforti, de ultieme blauwe kaasschimmel die de kenmerkende smaak en textuur toevoegt aan kazen zoals Roquefort, Danish Blue, Stilton en Gorgonzola. Deze hoogwaardige schimmelstartercultuur, geschikt voor ongeveer 100 liter melk en stelt je in staat om meesterwerken van blauwe ader kazen te creëren.
Er zijn verschillende manieren om blauw schimmelkaas te maken. Het makkelijkste is om het recept voor Gouda kaas te volgen in een cilinder vorm. Je perst de kaas niet of nauwelijks om een luchtige structuur te behouden, dankzij de vele drainage gaten in de vorm loopt het overtollige vocht uit de kaas makkelijk weg. Na een week uitlekken in de kaasvorm injecteer je de kaas met bijvoorbeeld een breinaald.
Gebruik een goede zuurselcultuur met een pittige smaak om de blauwschimmelkaas goed tot zijn recht te laten komen. Een aanrader is: CHR Hansen LB-12
Je neemt een beetje steriele melk en lost vervolgens een klein mespuntje op in de melk. Je roert de schimmelcultuur goed door en laat deze 20 minuten staan. Dan neem je bijvoorbeeld een breinaald die je vervolgens door de melk haalt, steek dan de naald diep in de kaas en herhaal dit proces tot je de gewenste hoeveelheid aan gaten hebt.
Combineer met:
Combineer deze kaasstartcultuur met onze allround propioni bacterie voor een mesofiele verzurende kaasstartercultuur. Voor een perfect gebalanceerde smaak en textuur wordt het vaak gecombineerd met penicillium candidum, wat resulteert in een verfijnde smaak van aroma's en karakter in je blauwe ader kazen.
Voeg vakmanschap toe aan je kaascreaties met penicillium roqueforti. Creëer met trots blauwe schimmelkazen die niet alleen de ogen strelen met hun kleuren, maar ook de smaakpapillen verwennen met hun rijke en karaktervolle smaken.
Bij Hobbykaas, sta ik Danny, voor kwaliteit en klanttevredenheid. Over deze Penicillium Roqueforti geef ik 100% tevredenheidsgarantie en bied je de zekerheid dat je kunt genieten van hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice.