Choozit MA 4002 LYO 5 DCU
Choozit MA 4002 LYO 5 DCU €9,65

Choozit MA 4002 LYO 5 DCU

€9,65
Op voorraad
  • Koop 2 voor €9,50 per stuk en bespaar 2%
  • Koop 5 voor €9,00 per stuk en bespaar 7%
  • Snelle levering: Verzending binnen 24 uur op werkdagen
  • De beste kwaliteit
  • Altijd Kaastastisch!
  • 2 dagen
Informatie

Choozit MA 4002 LYO – Startcultuur voor frisse en smaakvolle kazen

Inhoud: 5 DCU – genoeg voor 100 liter melk

Met deze startcultuur maak je gemakkelijk kazen zoals Cheshire, Cottage Cheese, Feta en Lancashire. De cultuur werkt bij iets hogere temperaturen en zorgt voor een frisse, zuivere smaak met een extra vleugje boterachtig aroma dankzij een speciale smaakcomponent.

Wat zit erin?

Deze cultuur bevat een mix van melkzuurbacteriën die goed samenwerken:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris

  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis (voor extra smaak)

  • Streptococcus thermophilus

De cultuur is gevriesdroogd en makkelijk te doseren.

Hoe werkt het?

MA 4002 is een ‘Farmstead’ cultuur, wat betekent dat het een mengsel is van mesofiele (middeltemperatuur) en thermofiele (hoger temperatuur) bacteriën.

  • De mesofiele bacteriën zorgen in het begin van het kaasmaakproces voor de zure smaak door melkzuur te maken.

  • Na het zouten en tijdens het rijpen nemen de thermofiele bacteriën het over en helpen ze bij het afbreken van eiwitten. Dit zorgt voor een mooie rijping en een vollere smaak in de kaas.

Gebruikstips voor Choozit MA 4002 LYO

  • Haal het zakje net vóór gebruik uit de koelkast of vriezer.

  • Maak het zakje schoon met gechloreerd water of een geschikt ontsmettingsmiddel. Droog het eventueel voorzichtig af met een keukenpapiertje, zodat er geen klontjes ontstaan bij het openen.

  • Open het zakje en giet de hele inhoud direct in de gepasteuriseerde melk.

  • Gebruik altijd de hele inhoud van het zakje om een constante en betrouwbare werking van de cultuur te garanderen.

Eigenschappen van Choozit MA 4002 LYO

  • Dit is een farmhouse-cultuur met vooral mesofiele bacteriën.

  • Zorgt voor een snelle verzuring van de melk.

  • Heeft een goede weerstand tegen bacteriofagen (dat zijn virussen die bacteriën kunnen beschadigen).

  • Geeft een prettige, frisse smaak door de omzetting van citraat (een stof in melk).

Extra informatie:

  • Bevat melk als allergeen, maar geen andere veelvoorkomende allergenen zoals gluten, noten of soja.

  • Bevat ook sucrose en maltodextrines als drager van de bacteriën.

  • Bewaar de cultuur in de koelkast bij maximaal 4°C.

  • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf productiedatum.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Kaashobby IB-VIsie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »