Inhoud van de steriele verpakking is genoeg voor 500 liter melk, gebruik een mespuntje of 1/4 theelepel in combinatie met een andere startcultuur en maak je eigen onovertroffen speciaal kaas!
De propioni bacterie / start cultuur produceert veel CO2, dit houd in dat de kaas tijdens het rijpen grote ogen in de kaas veroorzaakt en daarmee ook een specifieke smaak aan de kaas geeft.
Zelf emmentaler kaasmaken was nog nooit zo makkelijk met de toevoeging van propion zuur. Gebruik de LH-B02 van CHR Hansen en geef je eigen gemaakte emmentaler kaas de typische nootsmaak die zo specifiek is voor de lekkerste emmentalers.
Natuurlijk maak je niet alleen de lekkerste emmentalers met het propionzuur, ook Gruyère kaas is een heerlijke optie of de lekkerste boeren gaten kaas. Het geheim zit hem in een mengverhouding met startculturen waardoor je kaas maakt die niemand anders heeft.
Het rijpingsproces van gatenkaas is net anders dan bij de andere harde kaas. De eerste 2 weken rijp je net als iedere andere kaas en probeer je een zo dik mogelijke coating aan te brengen. Dan is het tijd voor de magie, gedurende 14 tot maximaal 21 dagen rijp je je gatenkaas rond de 20 graden. In deze rijping periode wordt de propioni zeer actief en produceert een maximale hoeveelheid aan CO2 waarbij de ogen ontstaan. Er staat ook een specifiek recept in het boek van Nils Koster, Kaas uit eigen Keuken voor de beste gatenkaas die je thuis kan maken.