TaalCHR Hansen

CHR Hansen LH-B02 DVS 50U

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (76)

€8,75

Incl. btw
LH-B02 is het zuursel voor Emmentaler en Parmezaanse Kaas. Alle Zwitserse en Italiaanse speciaal kaas maak je met LH-B02. Met deze cultuur geef je een specifieke nootsmaak aan je kaas.

Product informatie

De lekkerste speciaal kaas maken.

Veruit de beste cultuur voor zowel de professionele als de ambachtelijke kaasmaker, is de bacteriecombinatie genaamd LH-B02. Het produceert producten met een uitstekende smaak en aroma en CO2. Met deze cultuur maak je de lekkerste Italiaanse en Zwitserse kaas, zoals Emmentaler en Parmezaanse kaas.

Welke melkzuur bacteriën bevat LH-B02?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacterië: Lactobacillus helveticus

Wat voor cultuur is de LH-B02?

Het is een thermofiele cultuur van het type LD, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur 39°C. De cultuur is een echte smaak maker en draagt weinig andere eigenschappen. Zelf gebruik ik altijd een 2e zuursel die zo neutraal mogelijk is, zoals de Bioferment. Met deze zuursel cultuur kan je eindeloos experimenteren en smaak combinaties uitproberen.

 

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De LH-B02 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

 

Doseren en hoeveelheid.

De dosering is één pakje van 50u voor 500 liter melk bij het maken van kaas. 

Gebruiksaanwijzing.

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 39°C. Laat de cultuur 30 -60 minuten rijpen of tot pH 6,4 voordat je het stremsel toevoegt en verdergaat met het kaas maak proces.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

 

Bewaren van het restant in de verpakking.

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

 

Certificering en extra informatie.

De DVS Chr. De Hansen LH-B02-cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.

Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »