Hobby Kaas Zelf Mozzarella maken | basis start set
Zelf Mozzarella maken | basis start set €29,50

Zelf Mozzarella maken | basis start set

€29,50
Zelf lekkere en goede Mozzarella maken. Het is makkelijker dan je denkt, of je nou koemelk of buffelmelk gebruikt. Met onze basis set maak je zelf de lekkerste Mozzarella
Op voorraad
  • Snelle levering: Verzending binnen 24 uur op werkdagen
  • De beste kwaliteit
  • Altijd Kaastastisch!
  • 2 dagen
Informatie

Zelf Mozzarella maken, de basis start set

Met deze mozzarella start set bereid je thuis op ambachtelijke wijze verse mozzarella. De set is samengesteld op basis van een traditioneel mozzarella-recept en bevat alle ingrediënten en hulpmiddelen om gecontroleerd en succesvol mozzarella te maken. Geschikt voor zowel beginners als ervaren kaashobbyisten.

Wat zit er in de mozzarella set

Thermofiele startcultuur voor gecontroleerde verzuring

  • Doosje pH-testrips voor het meten van de juiste zuurgraad
  • Microbieel of leb stremsel
  • Doseerspuit voor nauwkeurige dosering van het stremsel
  • Uitlekmandje voor het laten uitlekken en vormen van de wrongel

Hoe werkt het maken van mozzarella

Bij het maken van mozzarella is de juiste verzuring essentieel. De thermofiele cultuur wordt toegevoegd aan warme melk en zorgt voor een gelijkmatige zuuropbouw. Met behulp van de pH-testrips bepaal je het juiste moment om verder te gaan in het proces.

Na het toevoegen van het stremsel stremt de melk tot wrongel. Deze wrongel wordt gesneden, gegoten in het meegeleverde mandje en vervolgens door gerijpt in het mandje in de wei, erna wordt de wrongel verhit en gerekt. Door het rekken ontstaat de kenmerkende elastische structuur van mozzarella.

Voor wie is deze set geschikt

Deze mozzarella maak set is ideaal voor iedereen die zelf mozzarella kaas wil maken. De set is geschikt voor hobbykaasmakerijen, thuisgebruik en educatieve doeleinden. Door de controle over temperatuur en pH behaal je een betrouwbaar en herhaalbaar resultaat.

Toepassing en gebruik

Geschikt voor het maken van verse mozzarella van koemelk en buffelmelk van goede kwaliteit. De mozzarella is direct te gebruiken in salades, op pizza of als verse kaas.

Product specificaties

  • Type cultuur: thermofiel
  • Type stremsel: microbieel of leb (microbieel wordt standaard geleverd, heb je liever leb. Geef dit aan bij de opmerkingen in de bestelling)
  • Inclusief pH-meting
  • Herbruikbaar uitlekmandje
  • Geschikt voor thuis kaas maken

 

Zelf mozzarella maken met duidelijke instructies en de juiste materialen

De set bevat alles wat aannemelijk is dat je niet thuis hebt. Wat je verder zelf nog moet hebben is een goede thermometer, een mes of wrongelsnijder. een pan en een paar bakken om wei over te gieten en weer te vervangen. 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Kaashobby IB-VIsie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »