TaalCHR Hansen

Flora Danica | CHR Hansen

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (46)

€9,50

Incl. btw
Flora Danica van CHR Hansen geeft je kaas een boterachtige zachte smaak. Uitstekende startercultuur geschikt voor de zachte kaas soorten en/of jonge half harde Gouda kaas met een zachte structuur.

Product informatie

Het beste zuursel voor zachte kaas

Flora Danica is een cultuur van het mesofiele type die een boterachtige smaak toevoegt aan een verscheidenheid aan zachte kazen, waaronder Havarti, Gouda, Edam, Camembert, Brie, Feta, Blauw, Karnemelk, Zure Room, Roomkaas, Creme Fraiche en Boter. Deze cultuur produceert een kleine hoeveelheid CO2, waardoor het een uitstekende keuze is als een kaas met een lichtere textuur gewenst is.

Welke melkzuur bacteriën bevat Flora Danica?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacteriën: Lactococcus lactis subsp. cremoris
Leuconostoc, Lactococcus lactis subsp, lactis Lactococcus, lactis subsp. lactis biovar diacetylactis

Wat voor cultuur is de Flora Danica?

Het is een mesofiele cultuur, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur van minder dan 39°C. . De Flora Danice produceert weinig CO2 en is daarom uitstekend geschikt in de zachte kaas soorten en zorgt voor een zachte smaakvolle structuur.

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De Flora Danica wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

Doseren en hoeveelheid

De dosering is één pakje van 50u voor 500 liter melk bij het maken van kaas, voor 250 liter melk bij het maken van een vers product zoals kwark of yoghurt en voor 100 liter room bij het maken van boter. Voor ambachtelijke kaasmakers is de dosering ⅓ theelepel per 10 liter melk voor kaas, ⅔ theelepel voor zachte kaas en 1,5 theelepel per 10 liter room voor boter.

Gebruiksaanwijzing

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 39°C. Laat de cultuur 30 -60 minuten rijpen of tot pH 6,4 voordat je het stremsel toevoegt en verdergaat met het kaas maak proces.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

Bewaren van het restant in de verpakking

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

Certificering en extra informatie

De DVS Chr Hansen CHN-11 cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.

Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

5 stars based on 1 reviews
Schrijf je eigen review


5 from 5
Eerste kaaswiel van 1 kilo geproefd. Smaakt heerlijk zacht en boterachtig.
Leon
Geplaatst op 8 Januari 2024 at 16:45
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »