TaalEigen merk

PH test strips voor kaasmelk

Beschikbaarheid:
Op voorraad (87)

€2,00

Incl. btw
PH test strips papier voor kaasmelk. Meet de PH voordat je stremsel toevoegt

Product informatie

Controleer de zuurgraad van je melk voor het toevoegen van stremsel

Voordat je stremsel aan de melk toevoegt, is het belangrijk dat de melk een beetje verzuurd is. Dit is noodzakelijk omdat de melk anders niet kan stremmen. Met behulp van deze pH-teststrips, ook wel bekend als pH-teststrookjes, kun je eenvoudig controleren of de melk voldoende verzuurd is voor het stremproces.

Het juiste pH-bereik voor optimale stremming

Het stremmen van de melk kan optreden bij een pH-waarde tussen 6,5 en 6. Een lagere pH-waarde duidt op een zuurdere melk, wat gunstig is voor het stremproces. Met de pH-teststrips kun je nauwkeurig meten hoe zuur de melk is voordat je stremsel toevoegt.

Eenvoudig te gebruiken teststrips

Dit pakket bevat 20 pH-teststrips, elk voorzien van een pH-schaal aan de voorkant. Door simpelweg een teststrip in de melk te dopen, kun je snel en gemakkelijk de pH-waarde meten. Dit zorgt voor een efficiënt en betrouwbaar proces bij het maken van kaas.

Naast het gebruik bij het maken van kaas, kunnen deze pH-teststrips ook worden gebruikt voor andere toepassingen waarbij de zuurgraad van vloeistoffen moet worden gemeten. Denk hierbij aan het maken van yoghurt, kefir en andere gefermenteerde producten.

Dit kleine pakje met pH-teststrips is handig en gemakkelijk op te bergen in elke keuken. Het compacte formaat maakt ze ideaal voor zowel thuisgebruik als professionele toepassingen in kleine kaasmakerijen en ambachtelijke voedselverwerking.

Betrouwbare resultaten

Met deze pH-teststrips ben je verzekerd van nauwkeurige metingen en optimale resultaten bij het maken van kaas en andere gefermenteerde producten. Ze zijn een onmisbaar instrument voor elke serieuze kaasmaker of thuisproducent.

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »