TaalCHR Hansen

CHR Hansen LB-12 Yoghurt en kaas starter zuursel

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (88)

€9,95

Incl. btw
Maak de beste harde kaas met LB-12. Italiaanse stijl of de Gouda. Deze cultuur geeft een typische pittige oude smaak aan de kaas met veel aroma. De cultuur is ook zeer geschikt voor yoghurt.

Product informatie

De cultuur voor oude pittige en harde kaas.

Deze cultuur wordt gebruikt om Italiaanse kaas, gouda kaas en alle andere harde kaas soorten zijn typische pittige smaak te geven vol aroma's. Ook maak je hier een specifiek lekkere yoghurt mee.

Welke melkzuur bacteriën bevat LB-12?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacteriën: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Wat voor cultuur is de LB-12?

Het is een thermofiele cultuur, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur van m rond de 39°C.

LB-12 is een thermofiele staafcultuur die de zuurproductie stimuleert in harde Italiaanse kazen en andere harde kazen bereid hogere temperatuur en wordt ook gebruikt bij de productie van Italiaanse kaasvariëteiten samen met andere melkzuurculturen zoals Streptococcus thermophilus. De eigenschappen van deze cultuur dragen ​​bij aan de textuur en smaak van oude kazen. Deze cultuur kan ook worden gebruikt bij de productie van yoghurt en andere gefermenteerde melkproducten zoals kefir.

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De LB-12 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

Doseren en hoeveelheid

De dosering is één pakje van 50u voor 500 liter melk bij het maken van kaas, voor 250 liter melk bij het maken van een vers product zoals kwark of yoghurt. Voor ambachtelijke kaasmakers is de dosering ⅓ theelepel per 10 liter melk voor kaas, ⅔ theelepel voor zachte kaas en 1,5 theelepel per 10 liter room voor boter.

Gebruiksaanwijzing

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 39°C. Laat de cultuur 30 -60 minuten rijpen of tot pH 6,4 voordat je het stremsel toevoegt en verdergaat met het kaas maak proces.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

Bewaren van het restant in de verpakking

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

Certificering en extra informatie

De DVS Chr. De Hansen LB-12 cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.

Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »