TaalCHR Hansen

CHR Hansen YC-380 Yoghurt starter zuursel

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (25)

€9,50

Incl. btw
Maak de ouderwetse yoghurt uit groot ouders hun tijd. Deze tijdloze yoghurt cultuur is de klassieker op smaak en dikheid.

Product informatie

De klassieke yoghurt cultuur

Deze cultuur wordt gebruikt om yoghurt te maken en is specifiek ontwikkeld dikkere yoghurt waar je eventueel fruit aan toevoegt. Hoog in smaak voor de meest exclusieve yoghurt die je nergens anders koopt.

Wat voor cultuur is de YC-380?

Het is een thermofiele cultuur, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur van rond de 39°C. De cultuur is specifiek ontwikkeld voor de zachtere aromatische smaken en een lage zuursmaak en kan als drinkyoghurt worden gebruikt tot een dikke yoghurt. In de yoghurt blog lees je meer over yoghurt maken.

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De YF-903 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

Doseren en hoeveelheid

De dosering is één pakje van 50u voor 250 liter melk bij het maken van yoghurt.

Gebruiksaanwijzing

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 45°C. Laat de cultuur 6 tot 12 uur rijpen of tot pH 4,5, voor een dikkere yoghurt koel je nog 12 uur in de koelkast.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

Bewaren van het restant in de verpakking

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

Certificering en extra informatie

De DVS Chr. De Hansen YC-380 cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »