TaalCHR Hansen

CHR Hansen WhiteDaily 41 startcultuur

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (89)

€8,50

Incl. btw
Maak de lekkerste witte en feta kaas met WhiteDaily 41. Deze speciaal samengestelde culturen zorgen voor een stevige structuur en een zeer romige smaak aan je salade kaas.

Product informatie

Het beste zuursel voor Feta, salade kaas en witte kaas.

De beste cultuur voor zowel de professionele als de ambachtelijke kaasmaker voor witte kaas, is de bacteriecombinatie genaamd WhiteDaily41. Het produceert producten met een uitstekende smaak een stevige structuur en nagenoeg geen CO2.

Welke melkzuur bacteriën bevat WhiteDaily41?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacteriën: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis Streptococcus thermophilus

Wat voor cultuur is de WhiteDaily41?

Het is een mesofiele en thermofiele cultuurmix, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur tussen de 20 en 39°C. De cultuur onderscheid zich van andere culturen omdat zoals eerder vermeld een zuursel mix is, speciaal ontwikkeld voor de zachte kaas soorten. Bij CHR Hansen is de cultuur ver door ontwikkeld waardoor dit de beste keuze is voor Feta en witte kaas.

 

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De WhiteDaily41 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

 

Doseren en hoeveelheid.

De dosering is één pakje van 50u voor 500 liter melk bij het kaasmaken, zowel witte kaas als Feta.

Gebruiksaanwijzing.

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 39°C. Laat de cultuur 30 -60 minuten rijpen of tot pH 6,4 voordat je het stremsel toevoegt en verdergaat met het kaas maak proces.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

 

Bewaren van het restant in de verpakking.

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

WhiteDaily 41 | CHR Hansen

€8,50
Stukprijs: €9,95 /

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »