TaalCHR Hansen

CHR Hansen CHN-22 DVS 50U voor Romige kaas

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (53)

€9,50

Incl. btw
Vanwege het uitzonderlijke vermogen om aroma en smaak te produceren, is de CHN-22-cultuur een van de favorieten die wordt gebruikt door professionele kaasmakers. Geef je kaas een extra romige smaak met CHR-22.

Product informatie

Het beste zuursel op de markt.

 

Onze veruit meest populaire cultuur voor zowel de professionele als de ambachtelijke kaasmaker, is de bacteriecombinatie genaamd CHN-22. Het produceert producten met een uitstekende smaak en aroma en kan voor een grote verscheidenheid aan producten worden gebruikt. Deze producten zijn onder andere melkkaas, camembert, blauwe kaas, Gouda, Edammer, zure room, kwark, maas en boter. Geef je kaas een extra romige smaak met CHN-22

Welke melkzuur bacteriën bevat CHN-22?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacteriën: Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc pseudomesenteroides en Leuconostoc mesenteroides.

Wat voor cultuur is de CHN-22?

Het is een mesofiele cultuur van het type LD, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur van minder dan 39°C. De LD heeft betrekking op de Leuconostoc en de Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, die beide verantwoordelijk zijn voor de productie van CO2 en dus “ogen” in de kaas en de belangrijke smaakcomponent diacetylactis.

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De CHN-22 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

 

Doseren en hoeveelheid.

De dosering is één pakje van 50u voor 500 liter melk bij het maken van kaas, voor 250 liter melk bij het maken van een vers product zoals kwark of yoghurt en voor 100 liter room bij het maken van boter. Voor ambachtelijke kaasmakers is de dosering ⅓ theelepel per 10 liter melk voor kaas, ⅔ theelepel voor zachte kaas en 1,5 theelepel per 10 liter room voor boter.

Gebruiksaanwijzing.

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 39°C. Laat de cultuur 30 -60 minuten rijpen of tot pH 6,4 voordat je het stremsel toevoegt en verdergaat met het kaas maak proces.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

 

Bewaren van het restant in de verpakking.

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

 

Certificering en extra informatie.

De DVS Chr. De Hansen CHN-22-cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.

Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

 

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

Dit product heeft nog geen beoordelingen

Schrijf je eigen review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »